ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Како се пијат капсулите?

Капсулите Ozone Gold се пијат наутро, на гладно и со поголема количина вода (250ml). Доколку не ги пиете според препорачаното, очекувајте да се јави интензивно поддригнување.

Дали капсулите можат да се пијат истовремено со други витамини и суплементи?

Да, капсулите немаат интеракции со други лекови или витамини.

Дали капсулите можат да ги пијат деца?

Капсулите не се препорачуваат за деца под 10год, доколку не е поинаку препорачано од страна на лекар (на пример: кај деца со аутизам).

Дали бремени жени/доилки можат да ги пијат капсулите?

Потребна е претходна консултација со лекар, бидејќи бремените жени сепак спаѓаат во најосетливата категорија.

Дали капсулите можат да се пијат кај ХПВ инфекции?

Апсолутно. Со нивното имуномодулаторно дејство го зајакнуваат имунитетот и помагаат полесно да се избори со вирусните инфекции.

Дали маслата 40mg/80mg можат да се користат за третман на псоријаза?

Не. За третман на псоријаза ги имаме кремите соодветни конкретно за таа намена: Креми за псоријаза.

Како се користи интимниот спреј?

Интимниот спреј може да се користи и надворешно и внатрешно.

Дали мажи можат да го користат интимниот спреј?

Спрејот за интимна нега не е наменет за мажи.

Дали маслото од 80mg озон, може да се користи кај деца во пубертет за проблематични акни?

Зависно од степенот на осетливост на кожата. Доколку кожата е многу иритирана, со воспалени акни, ние препорачуваме третманот да се започне со Озонираното масло со 40mg озон.

Која е разликата меѓу серумот и гелот за нега на коса?

Серумот за нега на коса се користи за суви и оштетени врвови, додека, намената на гелот за нега на коса му е нега на скалпот, отстранување на првут и потхранувајќи го фоликулот на влакното преку подобрување на циркулацијата.

Дали серумот против опаѓање ја масти косата?

Не ја масти косата и не мириса.

Која е разликата помеѓу двата озонатори?

Разликата е во просторот кој може да го озонира. Помалиот е наменет за простории до околу 30m2, а поголемиот од 23m2 до 279m2.