И кога пазиме сепак се случува: Како да ги третираме изгорениците од сонце?

И покрај користењето на крема за сонце со заштитен фактор поголемата изложеност на сонце може да резултира со оштетувања, црвенило од кои потоа ќе се „лупите“.

Пред се од голема важност е да останете хидрирани. Пијте многу вода, но и често нанесувајте хидрирачки лосион на самото место. Црвената оштетена кожа станува сува со што потоа доаѓа до пукање, чешање и дополнителни иритации.

Покрај хидратацијата можете да ненесете средтсво кое помага во регенерацијата на кожата, хранење и одржување на нејзината еластичност.

Озонираното маслиново масло ја забрзува циркулацијата на крвта со дезинфекција на површината на која е нанесен. Ја забрзува обновата на клетките со обезбедување на интензивен кислород.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.