Консултирајте се онлајн со нашите лекари

Прим.Др. Соња Тасевска Васиќ

One Hospital

спец. по интерна медицина

Прим.Др. Весна Матевска Цифревска

спец. дерматолог

Да се добие помош од нашите лекари е лесно

Го поставувате вашето прашање.

Кликнете или повлечете датотека во ова поле за да прикачете.

Се прегледува вашето прашање

Го добивате бесплатно вашиот соодветен одговор

Дерматолошки совети

Бесплатни дерматолошки совети со Озон Голд и дерматолог прим. д-р Весна Матевска – Цифревска

 „Дерматолошки совети од Д-р Весна“

придружи се на разговорот

И кога пазиме сепак се случува: Како да ги третираме изгорениците од сонце?

И покрај користењето на крема за сонце со заштитен фактор поголемата изложеност на сонце може да резултира со оштетувања, црвенило од кои потоа ќе се „лупите“.

придружи се на разговорот

Во што се состои секојдневната нега на кожата од лицето и вратот?

Освен на сонцето, кожата секојдневно е изложена и на други надворешни влијанија, ветер, дожд, снег, греење во тек на зимата и др, кои заедно со …

придружи се на разговорот

Зошто е потребна дополнителна нега на кожата од лицето и вратот во летниот период?

Поради често изложување на директното дејство на сончевите зраци, високите температури и брзото губење на течности во летниот период …

придружи се на разговорот

Лето, акни и проблематична кожа!

Акни и митесери се најчест проблем на кожата на лицето кој го добиваме од пубертет па ако добро ги третираме се смируваат и исчезнуваат.

придружи се на разговорот

КАКО ДА СЕ СПРЕЧИ ДОПОЛНИТЕЛНА ХИПЕРПИГМЕНТАЦИЈА

Сончевата светлина го поттикнува создавањето на меланин кој делува како природна заштита бидејќи апсорбира широк распон на зраци од UV подрачјето.

придружи се на разговорот

КАКО СОНЧЕВИТЕ ЗРАЦИ ГО МАНИФЕСТИРААТ СВОЕТО ШТЕТНО ДЕЈСТВО ВРЗ КОЖАТА

Токму најмалиот дел од сончевиот спектар ( UV спектарот) е биолошки најактивен и најодговорен за акутните и хроничните оштетувања на кожата.

придружи се на разговорот