ПРОЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХОТ

Јонизаторот ефикасно ги намалува различните видови прашина присутни во воздухот и придонесува да биде хипоалергеничен.

Јоните го подобруваат дишењето, го намалуваат чувството на алергија и тешкотиите при дишењето. Ја отстрануваат миризбата од готвењето и чадот од цигарите; исто така, помага и при ефикасно отстранување на полен, мувла и ситна прашина од околината.

Функцуонирањето се одвива по избор користејќи ја контролната табла на горниот дел или практично со помош на далечинскиот управувач. Уредот има програмиран тајмер до 8 часа.

Јонизаторот е идеален за користење во тоалет, канцеларија,  кујна, дневна соба, спална соба или соба за деца.

Концентрацијата на јони треба да се регулира според големината и загаденоста просторот.

Примери за регулирање на јонизаторот

Концентрација на ЈОНИ слаба: 30мин.  Активно (просторија од 10/20m2)

Концентрација на ЈОНИ слаба/ умерена: 60мин. Активно (просторија од 30/40m2)

Концентрација на ЈОНИ умерена: 90мин. Активно (просторија од 50/60m2)

Концентрација на ЈОНИ умерена/силна: 120мин. Активно (просторија од 70/80m2)

Концентрација на ЈОНИ силна: 150мин. Активно (просторија од 90/100m2)

Примери за регулирање на ОЗОН и примери за квадратура

Концентрација на миризба слаба: 10мин. Активно (просторија од 10/20m2)

Концентрација на миризба слаба/умерена: 15мин. Активно (просторија од 30/40m2)

Концентрација на миризба умерена: 20мин. Активно (просторија од 50/60m2)

Концентрација на миризба умерена/силна: 30мин. Активно (просторија од 70/80m2)

Концентрација на миризба силна: 40мин. Активно (просторија од 90/100m2)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.