OZONEHOME И ОЗОНИРАНО МАСЛО

Со OzoneHome имате можност да создадете сами озонирано масло со лековити и антивоспалителни дејства:

 • стимулација на раст на клетките на кожата
 • забрзано лекување на рани и чирови на кожата
 • го прочистува и стерилизира епидермисот
 • го намалува отокот и црвенилото
 • ги смирува нервите и ја намалува болката
 • ја подобрува клеточната функција и клеточната меморија
 • делува како чистач на слободни радикали од опасните токсини
 • делува како хидратантна крема за лице
 • помага при процесот на заздравување и намалување на лузните
 • ја прави кожата здрава
 • поволно за отстранување шминка
 • одлично за повреда кај животни (бидејќи е на природна база)
 • против изгореници на кожата
 • убоди и касање од инсекти
 • инфекции на лојните жлезди
 • може да се користи и како природен дезодоранс
 • хемороиди – еден од најдобрите лекови во светот
 • болки во мускулите
 • тендинитис
 • намалување на целулитот
 • брчки
 • псориаза
 • капилари
 • проширени вени
 • флеки од црвенило на лицето
 • рани од декубитус
 • исекотини и изгореници
 • го поттикнува растот на косата
 • против ќелавост
 • за борба против првут
 • одличен серум против опаѓање на косата
 • дерматитис
 • дерматитис од пелени
 • и уште многу други

Како да го користите OzoneHome и како да подготвите природни озонирани масла

Можете да озонирате многу видови на масло врз основа на видот на употреба.

Озонираното масло служи како брза помош во многу ситуации што се случуваат во текот на животот.

Да се користи озонирано масло е исто како да посетуваш озон терапија во специјализирани клиники.

Воведување на озонот и озонираното маслиново масло

Кратко време откако го патентираше својот прв генератор на озон, Никола Тесла (во 1900 год.) почнал да го промовира првото озонирано маслиново масло за медицински цели. Никола Тесла го создал неговото озонирано масло ставајќи го озонот во чисто маслиново масло во присуство на магнетно поле 8 недели. Во 1904 год, озонското маслиново масло, познато и како Glycozon почнало да се појавува и во медицинската литература, како “The Medical Uses of Hydrozone and Glycozon”, деветто издание од New York Charles Marchland.

Озонот, како многу реактивен гас тешко може да остане подолго време во состојба што може да биде корисна. Па затоа, ставајќи го озонот во резистентенсад (на пример стаклен сад), озонот ќе биде “заробен” и ќе може да се соедини со маслото.

Всушност, тоа што се случува е каталитичка реакција која ефикасно го гори маслиновото масло. Соединенија што произлегуваат се С10Н18О3 со јаглерод и водород. Некои јаглеводородни гасови остануваат во составот на маслото, а другите излегуваат во воздухот. Озонираното маслиново масло ќе го задржи озонот одреден временски период, но во неговата “слободна состојба”.

За колку време може да се озонира маслиново масло?

Просечното време, во зависност од видот на генераторот, е околу 3 седмици. Кога маслиновото масло целосно ќе се озонира, ќе добие една желатинозна смеса речиси проѕирна. Мирисот што го испушта маслиновото масло ќе се чувствува. Готовиот производ треба да се чува во ладилник.

Се смета дека на температура од 20 степени озонот присутен во маслото опаѓа за околу 20% за една година. Озонираното масло е всушност е создадено од една реакција – redox. Озонот го гори маслото и три основни органски пероксиди се создаваат во текот на целиот процес. Со други зборови, првиот создаден пероксид создава втор пероксид, и  повторно се додека не создаде С10Н18О3. Крајниот резултат се гледа по тоа што целата смеса ќе стане пенлива. Кога оваа бела пена еднаш ќе ја снема, озонизацијата е непотребна, бидејќи оригиналното масло не е повеќе присутно и соединенијата не можат веќе да се соединат со озонот.

Според едно истражување спроведено од Хулда Кларк, озонираното маслиново масло може да се користи од 20 мин. до 12 часа од озонизацијата. Кларк советува озонираното маслиново масло да се консумира, како дел од една програма за чистење на црниот дроб и за чистење на PCB од организмот (две лажички маслиново масло делумно озонирано 3 пати на ден, 2-3 седмици).

Маслиновото масло делумно озонирано ги задржува карактеристиките на маслиново масло, ценето по неговите многубројни својства. Па затоа, ако озонот во маслиновото масло продолжува да реагира, користењето на маслоново масло делумно озонирано може да обезбеди дополнителен стимулирачки ефект на кожата, па и ако се користи веднаш по озонизацијата, може да биде вистински разладувач за кожата.

Како и да е, треба да се земе во предвид дека, маслиновото масло кое е делумно озонирано дома, не е споредливо со маслоновото масло кое е целосно озонирано од нашата терапевтстка природна линија на OZONE GOLD, но во секој случај да се има дома озонирано или делумно озонирано масло е од голема вредност и помош при било какви кожни проблеми.

Примена

Кога се користи за масажа, озонот продира во ткивото и ги оскидира млечните киселини и токсините, а тоа покажува дека е ефикасен третман за многу проблеми со кожата.

Како да се направи озонирано маслиново масло

Постојат две форми на озонирано масло, односно концентрирано маслиново масло и делумно озонирано масло. Делумно озонираното масло е полесно и побрзо за приготвување, за разлика од концентрираното маслиново масло. Исто така концентрираното масло не се споредува кога станува збор за терпевтски цели и останува многу важна помош со користење, повеќе од она што обично се користи кај нашите производи во линијата OZONE GOLD.

Како да се направи делумно озонирано маслиново масло

Потребни состојки:

Маслиново масло, препорачливо екстра девствено маслиново масло, но може да користите и друг вид на маслиново масло по ваш избор; Генератор за озон и плазма OZONEHOME

Порозен камен (сива боја)

Силиконско црево – за да се поврзе со излезот на озонот од генераторот

Мал стаклен сад со капак

Метод со 100мл:

Наполнете една стаклена тегла од 100мл со маслиново масло.

Поврзете го крајот на силиконското црево со излезот на озонот од генераторот. Вклучете го OZONEHOME и наместете го на 30мин. Наместете го порозниот камен во стаклената тегла со маслиново масло. Треба да забележите меурчиња во стаклената тегла. Процесот може да трае околу 60мин. (два циклуса по 30мин.)

По 60мин. исклучете го OZONEHOME и тргнете ги порозниот камен и цревото од стаклената тегла. Откако ќе го ставите капакот, можете да го оставите во ладилник околу 30дена.

Корисни совети

Пред да се озонира маслото, осигурајте се дека останало доволно време во ладилник, бидејќи озонот не сака топлина а со тоа ќе имате и подобри резултати.

Иако два циклуса по 30мин. се доволни за да добиете делумно озонирано масло, ако сакате и ако имате доволно време можете да направите повеќе циклуси по 30мин., но имајте на ум дека, колку повеќе масло се озонира, толку повеќе прима озон.

За да го исчистите порозниот камен, ставете го во веќе зовриена вода 15мин.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.