ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ ПИЕ ОЗОНИРАНА ВОДА?

 • затоа што е природен имуностимуланс
 • дава сила и моќ
 • го стимулира метаболизмот на клетките
 • ги ослободува токсините и го отстранува вишокот течности
 • ја отстранува цревната дизбиоза и други слични болести (од кои интолеранција на храна, улцеративен колитис, Кронова болест, цистична фиброза, хроничен анациден гастритис, вазооторна мачнина, хронична нефропатија и многу други болести)
 • ја намалува алергиската бронхијална астма и алергискиот ринитис
 • одлична за халитоза, орално плакнење, болки во грлото и афти.

Во спортот најмногу ја користат професионалните и аматерските атлетичари за:

 • ребаланс на правилна употреба на кислород и вода
 • детоксикација од вишок токсини и слободни радикали
 • имуно регулација и циркулаторната реактивација
 • регулирање на односот исхрана/тежина

Озон, единствен како уредот што го генерира

OZONEHOME има висок квалитет на изработка и издржливост, со многу ниска цена и без дополнително одржување.

OZONEHOME е конструиран за да има долг век и да биде дел од секојдневието.

Да го купите OZONEHOME значи да го подобрите своето здравје благодарение на неговата способност да ја прочистува околината, а неговата разновидна намена да го направи животот здрав и подобар.

Упатство за употреба на Ozonehome и вода

Озонираната вода е една од најубавите соединенија позната на човештвото. Процесот на озонизација на водата може да произведе:

 1. Чиста вода без бактерии, вируси, паразити и хемикалии. Преубава e за пиење и за користење во бањи за хидромасажа.
 2. Ако правилно е направена, озонираната вода може да го “задржи” озонот за краток временски период.

Со правилно користење на еден озонски генератор со висока продуктивност, како што е OzoneHome, и ако озонот се разнесе низ водата доволно долго, оваа озонирана вода може да содржи значително ниво на озон врзан за водата. Ваквата озонирана вода го надминува поимот за чистота. Богата со озон и кислород, оваа вода може да се користи и за локална употреба и да има лековито и антибактериско дејство на изгореници, гребнатини, модринки, хируршки интервенции итн. Ако ја пиете оваа вода, всушност пиете “озон”.

Поголемиот дел од луѓето што истражуваат и читаат за озонската вода се заинтересирани што таа содржи озон. Сепак, поголемиот дел од веб страниците на интернет нудат неточни информации за подготовка на оваа вода. Инструкциите обично се менуваат во зависност од генераторот за озон што го продава одредена фирма. Па, токму затоа, дадените информации обично се погрешни.

Употреба за прочистување на водата и озон терапија

Во зависност од количината на вода и времетраењето на озонизација, водата се прочистува, елиминирајќи ги вирусите, бактериите, нитрати, хлорот и ја намалува тврдоста на водата.

Примери на прилагодување

(Ако се испие озонирана вода најдоцна до 45/60мин.  ќе има терапевтски ефект, внесувајќи кислород до клетките, ако се испие по 40/60мин. водата ќе го изгуби терапевтскиот ефект бидејќи озонот се трансформира од О3 во О2, но сепак водата останува чиста и добра да се испие во текот на денот и деновите што следуваат.

1 чаша вода: 5 мин. озонизација

1л. вода: 30мин. озонизација

Да се направи озонирана вода обично бара повеќе време од предвиденото. Едно кратко упатство за нејзина подготовка:

 1. Да се користи еден генератор за озон што произведува правилна концентрација на озон.

Генераторите за озон UV помагаат во прочистување на водата, сепак производството  на озон е толку слабо, што да се направи медицинска озонирана вода е речиси невозможно. Неопходно е да се користи генератор со корона празнење со висок квалитет, како што е уредот OZONEHOME.

 • Да се озонира вода во одреден период треба да биде вклучен и плазма генераторот. Да се озонира вода за 5мин. треба да биде вклучен плазма генераторот, што воздухот кој ќе се користи за да се создаде озон е многу почист од нормалниот. Истата работа е и ако сакате да озонизирате 1л вода, Ви требаат минимум 30мин., но не заборавајте дека треба да го активирате и плазма генераторот за подобро прочистување. Тогаш можете и да го проверите количеството на озон во водата. Во тој период водата сè уште го апсорбира озонот, па тогаш можете и да го пробате нејзиниот вкус.
 • Озонираната вода треба да се користи (или консумира) откако ќе ја подготвите. Озонот повторно ќе се претвори во кислород, па затоа е препорачливо дотогаш да се испие, односно да се искористи најдоцна до еден час од моментот на подготовка. Ако сакате да го зачувате подолго озонот во водата, чувајте ја во фрижидер (најмногу 12 часа).
 • Ако сакате водата да биде побогата со озон, ќе се зголеми и времетраењето на озонизацијата, правејќи повеќе циклуси од 30мин. Токму затоа треба да се користи генератор кој работи со технологијата за полнење на ладно кружење бидејќи заштитува од прегревање. Генераторите за озон UV можат да произведат околу 1-3 мг/мл, ладна плазма обично околу 30мг/мл, но понекогаш и 60мг/мл, додека пак генераторите за озон со ладно кружење произведуваат повеќе од 100мг/мл. Водата ќе апсорбира повеќе озон при повисока концентрација на озон. Исто така, нема потреба да се преокупирате за тоа дали ќе има премногу озон, бидејќи водата не може да прима толку озон да би била штетна. Па затоа, озонирајте вода во одреден период што е даден и добијте најдобра озонирана вода со Вашиот OzoneHome (Ако сè уште немате генератор за озон, ние Ви го препорачуваме генераторот за озон со ладно кружење со висок квалитет OZONEHOME, што произведува најдобра озонирана вода, благодарение на неговиот систем со плазма кој гарантира и почист воздух за создавање озон).

Резиме:

Ако се користи за прочистување на водата, или пак озонот се користи за терапевтски цели или детоксикација, озонираната вода едноставно е прекрасна. Една внимателна и правилна подготовка е основа за добивање на придобивките. За жал, најголемиот дел од информациите кои ги има на интернет се неточни; поголемиот дел од упатствата и инструкциите кои ги има на интернет за количеството на озон што треба да се стави во водата се погрешни. Затоа, ние Ви го претставуваме најдобриот уред што може да се најде на пазарот со инструкции за правилна употреба.

Интернетот е преполн со контрадикторни информации во врска со озонирана вода, но ние се трудиме да ви дадеме јасни, прецизни и едноставни информации.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.