ПРИДОБИВКИ ОД ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ХРАНАТА

Кога се мие овошјето, зеленчукот и месото, се отстрануваат бактериите и загадувачите присутни во истите, односно:

  • вируси
  • бактерии
  • токсини
  • отрови
  • пестициди
  • тешки метали
  • алергени од органско и неорганско потекло

Како да се користи ozonehome за исхраната

Користењето на OzoneHome за храната е многу едноставно; се користи еден од камењата натопувајќи го со вода во која стои овошјето, зеленчукот, месото или рибата.

Времето се прилагодува според големината на садот и количината на храната.

Натопете го цревото со каменот во садот и следете ги спецификациите дадени подолу.

Примери за регулирање

Сад со 1л. вода и 500гр. овошје/зеленчук/месо: 20мин. озонизација+ 30мин. без озонизација

Сад со 2л. вода и 1кг. овошје/зеленчук/месо: 30мин. озонизација + 30мин. без озонизација

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.