Третирање на лузни од акни

Акните воспаление кое ја зафаќа кожата на лицето, вратот, деколтето и грбот и може да задржи и појавува и во четириесеттите години, па и подоцна, предизвикувајќи психолошки проблеми и опаѓање на самодовербата. Поради тоа важно е да се има правилна рутина за одржување и здравје на кожата. Немање на правилна рутина за одржување на кожата и не правилно истиснување на акните, уште повеќе може да го влоши здравјето на кожата и да се појават видливи рани и лузни.

Лузните можат да се намалат со различни методи кој го намалат формирањето на  сврзното ткиво и да го зголемат растот на здравите клетки. Зараснувањето на лузните се забрзува со храна богата со витамини Е, како и нежна масажа и пилинзи кои ги отстрануваат мртвите слоеви на кожата.

За таа цел може да користите озонирано маслиново масло со 80 мг озон или озонирано маслиново масло со 40 мг озон во зависност од степенот на оштетеност на кожата. Озонираното маслиновото масло кое е основна состојка во нашите производи има антибактериско и антиинфламаторно дејство што ги намалува можностите за понатамошно воспалување на кожата. Додека витаминот Е содржан во маслиновото масло ја потхранува и негува кожата.

За правилна рутина за нега на кожата ви ги препорачуваме Ozone Gold Moisturizing cream со заштитен фактор 15SPF и Ozone Gold Anti-aging cream, кој содржат Алое вера, Озонирано маслиново масло и хијалуронска киселина.

Ви треба дерматолошки совет?

Контактирајте го нашиот специјалист дерматолог Прим.Др. Весна Матевска Цифревска овде

Клучни зборови:
Акни, лузни, лузни од акни, пубертет, воспаление, иритација, кожа, озон, маслиново масло, антибактериско, антиинфламаторно, Алое вера, хијалуронска киселина, заштитен фактор, 15SPF


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.