Медицински персонал користи озонирани капсули на „Ozon Gold“ како превентивна мерка за заштита од вирусот

 Еден месец на озонска терапија преку озонирано маслиново масло 

По успешните резултати постигнати со озонска терапија во третмани на пациенти во Италија, Шпанија, Германија и Кина се приклучи и Македонија. 

Позитивните резултати добиени од големиот број на излекувани пациенти кои биле заболени со Covid – 19 вирусот, а биле третирани со озонска терапија ги поттикна и македонските доктори да започнат со примена кај најзагрозените лица кои се приклучени на механичка вентилација. 

Комапнијата Ozone Gold уште на почетокот на месецот количина од производот Ozone Factor желатинска капсула со озонирано маслиново масло донираше на медицинскиот персонал од Универзитетската клиника за Инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. Желатинските капсули медицинскиот персонал ги користи се со цел борба со вирусите, бактериите и да го подигнат нивниот имунитет. 

„Како општествено одговорна компанија Ozone Gold ќе продолжи со донирање на својот производ и на другите медицински установи во Скопје и Македонија, се со цел обезбедување на средства со кои медицинскиот персонал ќе го одржува својот имунитет, но и најмногу ќе им помогне во нивна заштита и борба со вирусот“, изјавија од компанијата. 

Борбата со вирусот преку озонската терапија, а со тоа и озонираното маслиново масло во светот и низ голем број на медицински студии резултира со позитивни резултати. Во студиите се покажува дека озонот може да убие вируси и бактерии и ја намалува можноста на вирусот да се „заклучи“ на клетката. Ако вирусите се мртви или не можат да се „заклучат“ на клетки, тие не можат да предизвикаат болест. Бидејќи вирусите и бактериите немаат ист антиоксиданс слој како другите клетки, озонот може селективно да ги бара и да ги елиминира бактериите и вирусите што предизвикуваат болести. 

Целомесечното користење на желатинските капсули со озонирано маслиново масло на Ozone Gold го заштитува имунитетот на медицинскиот персонал од интензивната работа и големата изложеност на бактерии и вируси. 

Повеќе за желатинсите капсули со озонирано маслиново масло можете да прочитате на www.ozone-gold.com

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.