Озонската терапија најефикасна при Ковид третмани според Америчката научна студија medRxiv

Употребата на озонската терапија во третман на различни здравствени состојби изминатата година дополнително ги претстави ефектите кои се докажани, конзистентни, безбедни и со минимални и несакани ефекти, кои лесно се спречуваат. Механизмот на дејствување на озонот е со деактивирање на бактериите, вирусите, габите и стимулација на метаболизмот со обезбедување на поголемо количество на кислород а со тоа и активирање на имунолошкиот систем.

Во објавената статија на медицинскиот портал medRxiv, се пренесуваат искуствата и придобивките од озонската терапија при процесот на лекување на пациенти болни од КОВИД-19. Имено, осумнаесет пациенти со инфекција со КОВИД-19 (лабораториски потврдена) тешка пневмонија примени во болница помеѓу 20 март и 19 април 2020 година, биле лекувани со третманот за озонска автохемотерапија или со стандарден третман. Пациентите кои се лекувале со озонската терапија примале озонирана крв двапати дневно, почнувајќи од денот на приемот, за средна вредност од четири дена. Секој третман вклучувал 200 ml автологна целосна крв збогатена со 200 ml мешавина на кислород-озон со концентрација на озон од 40 μg / mL. Во објавената статија се докажало дека озонираната автохемотерапија покажала значително подобри резултати во поглед на побрзо клиничко подобрување.

Озон Голд капсулите се озoнска терaпија и за домашна употреба. Озонот придонесува во третман на дури 114 болести. Се користи за секојдневна превенција и подобрување на општата здравствена состојба на организмот, го зајакнува имунолошкиот систем и виталност, го подобрува снабдувањето на ткивата/органите со кислород за 2 до 10 пати, ги активира антиоксидантните системи во телото и го редуцира интензитетот на липидната пероксидација, ја забрзува циркулацијата во капиларите преку ефектот на намалување на крвта, ја зголемува отпорноста на телото, ефикасен е при хронична уртикарија и општа алергија и ред други придобивки.
Ozone Factor капсулите во голема мера се користат во Македонија, со цел подигнување на имунитетот, борбата со вирусите и бактериите и подобрување на општата здравствена состојба. Капсули кои во себе содржат капсулиран медицински озон кој е погоден за домашна употреба, во согласност со препораките. Во медицината пак, озонската терапија се користи за дезинфицирање, третирање на состојби преку дезинфекција на дадена област, подобрување на внесот и употребата на кислородот во телото и активирање на имунолошкиот систем, а во услови на пандемија значително помага во подобрување на здравствената состојба на лица болни од КОВИД-19. Ozone Gold производите може да ги најдете во сите подобро снабдени аптеки во Македонија и на електронската продавница www.ozone-gold.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.