Моќно дуо против псоријаза!

Луѓето кои го искусиле проблемот со псоријаза, знаат за каква непријатна состојба станува збор.

Според СЗО околу 100 милиони пациенти во светот страдаат од ова хронично заболување на кожата, што укажува дека псорјазата е меѓу најчестите и најраспространетите заболувања од овој тип.

Што всушност е псоријаза?

Се работи за хронично заболување на кожата, чие потекло може да биде поврзано со генетски или автоимуни фактори. Други фактори кои можат да предизвикаат псоријаза се: стрес, траума, бактериски инфекции, лекови, екстремни временски услови, алкохолизам, пушење и дебелина.

Црвенило, чешање, иритација, воспаленија, лупење, па дури и крварење на кожата – сите овие симптоми може да укажуваат на псоријаза.

Но, оваа болест може да се контролира…

Моќното дуо на Ozone Gold…

Својата палета на висококвлитетни производи, Ozone Gold од неодамна ја збогати со едно моќно дуо – сет од две креми кои се ефикасен фактор во борбата против псоријаза.

Се работи за PSO Cream 1 (100ml) и PSO Cream 2 (50ml), дизајнирани за ефективен и безбеден третман на кожа склона кон псоријаза.

Овој сет од две креми ќе ви помогне во елиминирање на проблемите со псоријаза.

Ја намалува иритацијата, го поддржува закрепнувањето на кожата и го враќа нејзиниот здрав изглед.

Крема за псоријаза

PSO Cream 1 (100ml)

Кремата за псоријаза, (PSO Cream 1 – 100ml), обезбедува исклучително ефективен третман кај кожа склона кон псоријаза, преку висока хидратација и интензивна регенерација на зафатените регии. Го поддржува закрепнувањето на иритираната и сува кожа, а покрај тоа дополнително ја штити и од надворешни влијанија. Со редовно користење, кожата длабински се регенерира и го враќа својот здрав изглед.

Кремата (PSO Cream 1) се користи двапати на ден, наутро и навечер на подрачјето на псоријаза. Се нанесува со 5 минутен пилинг, а се користи од 7 до 15 дена, додека белата и лушпестата кожа целосно не исчезне и кожата не добие розева боја.

Крема за псоријаза

PSO Cream 2  (50ml)

Откако ќе заврши третманот со Cream 1 и кога кожата која претходно била зафатена од псоријаза, ќе добие розова боја, процедурата за целосно закрепнување продолжува со PSO Cream 2 (50ml). Функцијата на оваа моќна крема со озонирано маслиново масло е со цел да го помогне закрепнувањето на кожата, длабински да ја хидрира и да ги регенерира оштетените регии. Со редовна употреба, ги отстранува иритациите и ги елиминира дамките, а значајно е и тоа што е погодна и безбедна за сите типови кожа.

Се користи двапати на ден, наутро и навечер, се додека кожата не го врати својот нормален изглед. Доколку се забележи дека повторно се појавува псоријаза, веднаш треба да се употреби Крема 2 (PSO CREAM 2).

Сега може да ѝ го вратите сјајот и здравиот изглед на вашата кожа.

Новите производи од палетата на Ozone Gold се достапни и во онлајн продажба на www.ozone-gold.mk.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.