Како да го спречиме опаѓањето на косата во есен?

Веројатно сте приметиле дека со почетокот на есента, косата поинтензивно ви опаѓа. Токму оваа состојба најчесто се препишува на две причини, а следуваат по завршувањето на летните одмори:

1.Временски подолгата изложеност на сонце. Ова може да доведе вашиот организам да произведува помалку мелатонин, кој е во директна поврзаност со хормонските нивоа во вашиот скалп. Тоа може да влијае на фоликулите на косата, што резултира со поинтензивно опаѓање.

2.Втората причина која се посочува за косопад во есен е ефектот на тестостеронот чии нивоа се обично повисоки во пролет и есен. Иако тестостеронот често се смета за машки хормон, тој постои и кај мажите и жените и е познат предизвикувач на губењето на косата.

Есента е и период кога косата започнува да се обновува и вообичаено се смета за нормална појава. Но, дури и во оваа ситуација, не би требало да оставиме ништо на случајност и треба да се погрижиме што побрзо да ја вратиме здравата состојба на косата.

Без паника, Ozone Gold го има најефективниот пакет на производи кои на здрав и природен начин ќе ви помогнат да ја вратите својата коса во најдоброто издание: сјајна, здрава, бујна и да го спречите нејзиното опаѓање за кратко време.

Шампон со озон

-Го намалува опаѓањето на косата

-Го зајакнува влакното

-Го забрзува растот

Серум против загуба на коса

Забележувате проретчување на косата? Ви опаѓа интензивно?

Проверено и природно решение со кое се намалува опаѓањето на косата, се забрзува нејзиниот раст и се подобрува состојбата на скалпот.

Серум за нега на косата

Длабоко ја хидрира, потхранува и ѝ го враќа полниот сјај.

 Гел за нега на коса

Има специјална формула дизајнирана за потхранување на скалпот што помага на вашата коса да остане здрава, намалувајќи ја масленоста на нормално ниво.

Најдобрите и долготрајни резултати ги постигнувате со редовна употреба на оваа комбинација на производи чиј состав е базиран на озон, докажана состојка за подобрување на вашето целокупно здравје.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.