Една крема – решение за многу кожни проблеми

Ретко кој ја ужива привилегијата на порцелански чиста и здрава кожа.

За жал, модерното секојдневие, динамичниот живот, лошата исхрана, а особено стресот придонесуваат за лоша состојба на кожата која најчесто се манифестира преку нездрав изглед, иритации, црвенило, па дури и инфекции кои доаѓаат заедно со слабиот имунитет…

Но, можеби еден од најчестите проблеми со кожата на лицето се акните и мозолчињата кои се најкарактеристични во периодот на пубертет и адолесценција. Сепак, поради низа фактори ниту возрасната популација не е имуна на овој проблем кој често влијае и на нашата самодоверба. Особено жени кои се подложени на хормонални промени за време на бременоста, менструација или нарушувања поврзани со хормоните како што е синдром на полицистични јајници.

Генетиката, бактерии, тешка шминка, исхрана богата со јаглехидрати или пак консумирање тутун, исто така се сместуваат во категоријата ризик фактори кои може да предизвикаат појава на акни и мозолчиња.

Но, за среќа – за секој проблем има и решение, особено кога се во прашање производите на Ozone Gold.

Една од најмоќните креми која се покажала како ефикасно решение за различни проблеми со кожата е популарната озонирана крема со 160mg озон.

Ако се прашувате на што се должи нејзината ефикасност, еве го одговорот:

Поради големата концентрација на озон кремата е многу моќен антиоксиданс и ја дезинфицира кожата. Не содржи адитиви, хемикалии или стабилизатори. Помага клетките брзо да се регенерираат и обноват кога ќе се нанесе на проблематичната површина на кожата, а сето тоа како резултат на високата количина на кислород.

Брза регенерација и брзи резултати.

Покрај тоа, во продолжение ќе наведеме уште низа различни проблеми кои ги решава нашата озонирана крема со 160mg озон:

-Дамки: ефикасна би била употреба на многу мала количина на крема, тенок слој како обвивка на мембрана.

-Иритации: кремата треба да се нанесе на иритираната површина, но да се внимава количината да биде многу мала.

-Рана од долго лежење: според ширината на раната, нанесете мала количина од кремата. По потреба може да ја зголемите количината.

-Отворени рани: кремата за обновување се нанесува само на делот од кожата каде што е раната, во големина на зрно леќа. По потреба може да ја зголемите количината.

-Пост-оперативни белези: нанесете ја кремата за обнова со тенок слој како обвивка на мембрана и истријте ја површината.

-Инфекции на кожата: истријте ја површината на кожата со кремата со количина помала од зрно леќа. По потреба може да ја зголемите количината.

-Дијабетични рани: нанесете ја кремата за обнова на површината на кожата каде што е раната. По потреба може да ја зголемите количината.

-Изгореници и рани: откако ќе се исуши местото на изгореницата или раната, истријте ја со соодветна количина на крема според ширината на раната.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.