Со силен имунитет против пролетните алергии

Ако страдате од пролетни алергии, веројатно иако ова годишно време од годината е едно од најубавите, вам не ви е меѓу омилените? Поради сезонските алергии не можете да ги уживате благодетите на пролетта? Прошетките во природа, опкружени со зеленило и цвеќиња кај вас само ја влошуваат состојбата?

Кивање, тешко дишење, солзење на очите и чешање во пределот околу носот, темни кругови околу очите – сите овие симптоми укажуваат на пролетни алергии, најчесто предизвикани од полен.

Пролетта е карактеристичен период од годината за сезонски алергии. Со цветањето на цветовите, поленот се ослободува и разнесува во воздухот, што предизвикува реакции кај луѓето кои страдаат од алергија.

Алергиската реакција всушност е одговор на имуниот систем на организмот кон внесените алергиски супстанци. Организмот кај алергичните лица бурно реагира на некои појави од нашето природно опкружување кои инаку не се штетни. Најчест алерген во пролет е поленот. Кога лица склони на пролетни алергии ќе вдишат поленови зрна, имуниот систем се активира и се појавуваат реакциите до тој степен што некои луѓе може да развијат и астма.

Како да се ублажат симптомите на пролетните алергии?

За да знаеме каде да го бараме лекот – претходно мора да ја знаеме причината.

А причина број еден за развивање на пролетни алергии е слабиот имунолошки систем. Тоа укажува дека, за да се намалат симптомите на алергиските реакции во пролет, неопходно е навреме да го бустирате вашиот имунолошки систем. Со зајакнување на имунитетот, се намалуваат и реакциите на поленот.

Токму затоа медицинските експерти – алерголози, како и огромен број на задоволни пациенти, го споделуваат своето позитивно искуство со озонираните капсули на база на ладно цедено маслиново масло и чист медицински озон – Ozone Factor.

Редовно конзумирање само една златна капсула на ден, ќе значи сигурна поткрепа и зајакнување на вашиот имунитет, а тоа значи активирање на метаболизмот во внатрешноста на црвените крвни клетки со што се ослободува поголемо количество на кислород во ткивата од два до десет пати, со што значително се подобрува функцонирањето на целиот организам.

Благодарение на големото количество озон како природен антиоксиданс, се зголемува количеството на кислород во ткивата, а со тоа се зајакнува и регулира имунолошкиот систем.

Природата ги предизвикува алергиските реакции, но природата и ги лечи.

Златните капусли нa Ozone Gold се 100% природен производ, без несакани дејства и реакции, безбедни за целото семејство.

Заштитете се навреме, делувајте СЕГА.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.