Дали сезонското опаѓање на косата треба да не загрижува и како да го спречиме?

Промената на сезоните често има влијание на нашата здравствена состојба, а физичките промени што ги чувствуваме ни го сигнализираат токму тоа.

Со доаѓањето на есента, една честа промена што се јавува кај многу луѓе, е поинтензивното опаѓање на косата – состојба која оправдано може да ве загрижи.

За соодветно да се третира овој проблем, значајно е да се откире причината за истиот. Науката посочува бројни фактори кои може да предизвикаат сезонски косопад, а во оваа статија ние ќе ги издвоиме најчестите:

Сезонски промени: Есента носи промена во околината, воздухот е поладен и посув. Оваа промена на времето може да доведе до зголемена сувост на скалпот, што ја прави косата поподложна на кршење.

Намалена сончева светлина: со пократки дневни часови, скалпот добива помала изложеност на сончева светлина, што може да влијае на производството на витамин Д. Витаминот Д е клучен за здравјето на косата, а недостатокот може да доведе до зголемено опаѓање на косата.

Хормонални флуктуации: сезонските промени може да влијаат и на хормоналната рамнотежа во телото, што потенцијално ќе доведе до опаѓање на косата. Некои луѓе доживуваат хормонални флуктуации како одговор на менувањето на сезоните.

Многу е значајно опаѓањето на косата да се третира на соодветен начин и со соодветни препарати.

Природниот комплекс збогатен со озон, што ја сочинуваат моќната и ефикасна формула на Ozone Gold Серумот против загуба на коса – се тајната состојка која ќе ви помогне во борбата со оваа состојба да излезете како победник!

Како делува? Инстантно го намалува опаѓањето, а го стимулира растот на здравото влакно на косата!

Серумот против опаѓање на косата ја подобрува состојбата на косата и скалпот, оставајќи ја косата зајакната и нахранета, и го намалува понатамошното опаѓање на косата. Ozone Gold серум против загуба на коса е природен комплекс збогатен со озон дизајниран за намалување на опаѓање на косата и стимулирање на раст на косата. Овој активен комплекс на состојки има двојно дејство врз косата: спречува деградација на фоликулите на косата и ја обезбедува потребната енергија за здрав раст на косата.

Есенското опаѓање на косата е сезонски предизвик за многумина, но со соодветна нега и производ како што е озонираниот серум, ќе го задржите природниот сјај и здравиот изглед на вашата коса.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.